Сергій Жадан вступив до лав 13 бригади НГУ «Хартія»

Джерело: Сергій Жадан

Письменник Сергій Жадан долучився до української армії, вступивши у лави 13 бригади Національної гвардії України “Хартія”.

“Вступив до лав 13 бригади НГУ “Хартія”. Проходжу вишкіл. Служу українському народу”, – повіжомив письменик, опублікувавши фото.

Про те, що Жадан долучився до НГУ, повідомлялось ще на початку квітня. Інформацію про це оприлюднив його друг, актор театру та кіно Михайло Озеров, який є комбатом бригади Національної гвардії України “Хартія”.

До цього письменник працював у бригаді як волонтер і не коментував своє рішення долучитись до НГУ як військовослужбовець.

Історик та професор Єльського університету Тімоті Снайдер висловив думку про мобілізацію Сергія Жадана, наголошуючи на тому, що українському письменникові та поетові слід було б отримати Нобелівську премію, а не ризикувати життям на передовій.

  • Українські письменники Сергій Жадан та Андрій Кокотюха обмінялися жартами з приводу головного героя роману Кокотюхи.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

Правоохоронці повідомили, що інформація про небезпечний тренд “хаффінг”, або ж “хромування” та “хромінг” серед дітей в Україні не відповідає дійсності.

Ізраїльські військові до річниці терактів 7 жовтня розширюють свої операції на кількох фронтах та готуються до “значної та серйозної” відплати Ірану за масштабну атаку балістичними ракетами на Ізраїль минулого тижня.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, генеральний директор компанії Meta Марк Цукерберг офіційно випередив засновника Amazon Джеффа Безоса й став другою найбагатшою людиною світу.