Внаслідок атак РФ по Херсону горів «Епіцентр», житлові будинки та машини

Джерело: ДСНС та голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram

У ніч на 6 червня російські військові завдали ударів по Херсону. Внаслідок атак сталося загоряння трьох житлових будинків, недіючого “Епіцентру”, господарчих споруд і автомобілів.

Фото: ДСНС

За даними ДСНС, росіяни невпинно завдавали удару по місто. Одночасно виникло п’ять пожеж за різними адресами. Для ліквідації наслідків обстрілів рятувальники задіяли усі сили та засоби.

Поки вогнеборці гасили пожежі до самого ранку — ворог продовжував обстрілювати житлові квартали міста.

Фото: ДСНС

За словами Прокудіна, під ворожим вогнем та авіаударами протягом минулої доби опинилися Антонівка, Дніпровське, Львове, Качкарівка, Зміївка, Інгулець, Станіслав, Михайлівка, Чорнобаївка, Тягинка, Токарівка, Понятівка, Золота Балка, Кізомис, Берислав, Берегове, Садове, Іванівка, Інженерне та місто Херсон. Три людини зазнали поранень.

Фото: ДСНС

В області росіяни пошкодили 4 багатоповерхівки та 14 приватних будинків.

“Було зафіксоване влучання в об’єкт критичної інфраструктури, медичний центр, дошкільні навчальні заклади, торговий центр та магазин. Пошкоджені автомобілі та лінія інтернет-мережі”, − повідомив Прокудін.

Під час нічної дронової атаки Сили протиповітряної оборони над територією Херсонщини знищили 5 “Шахедів”.

Фото: ДСНС

Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа розповів про плани російських військ стосовно Одещини на початку повномасштабної війни. Ворог мав намір захопити регіон у кільце і зайти в Одесу з півночі, після чого планувалася висадка морського десанту.

Японія спільно з Камбоджею проводитимуть роботи з розмінування української території, заявила глава МЗС Японії Йоко Камікава під час візиту до Пномпеня.

6 липня командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, у межах винятку, повідомив, що російські війська під час удару по аеродрому в Дніпропетровській області та атаки по Одещині, насправді знищили макети техніки.

Згідно з результатами опитування Bloomberg News/Morning Consult, чинний президент США Джо Байден відстає від свого конкурента Дональда Трампа лише на 2% у ключових штатах.

6 липня президент Володимир Зеленський анонсував розробку нової стратегії України на морі. Найближчим часом документ має затвердити РНБО.