Спецпризначенці ГУР знищили російський буксир «Сатурн» (Відео)

Джерело: ГУР МОУ

Сьогодні, 6 червня, спецпризначенці Головного управління розвідки Міноборони України знищили російський буксир “Сатурн” біля берегів Криму.

“6 червня 2024 року спецпідрозділ 9 департаменту ГУР МО України біля берегів тимчасово окупованого Криму завдав успішного удару по російському рейдовому буксиру проєкту 498 “Сатурн” або “Протей”, – повідомили у розвідці.

Відтак, внаслідок операції в акваторії озера Панське чергове судно російських загарбників знищено.

Руйнівне вогневе ураження було завдано після успішного прориву лінії оборонних загороджень російських окупантів у чорноморській акваторії.

Додамо, що в ніч на 30 травня спецпідрозділ Головного управляння розвідки Міноборони України “Group 13” знищив два російські катери на території тимчасово окупованого Криму.

Знищення відбулось з використанням українських ударних морських дронів Magura V5.

“Успішна спецоперація стала можливою завдяки підтримці глобальної платформи United24”, – зауважили розвідники.

У ГУР повідомили, що росіяни 32 рази підіймали у небо бойову авіацію – зокрема літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8 – аби знищити морські дрони.

Окрім цього, з такою ж метою ворог застосовував стрілецьку зброю та 30-мм гармати

“Утім нічого не завадило спецпризначенцям ГУР МО України успішно виконати бойове завдання: внаслідок удару було знищено два катери Росії ― за попередніми даними, швидкісних транспортно-десантних КС-701 “Тунєц””, – додали у ГУР.

У відомстві нагадали, що лише від початку 2024 року “Group 13” за допомогою ударних морських дронів Magura V5 вже знищили: ракетний корабель “Івановєц”, великий десантний корабель “Цезарь Куніков”, корвет “Сєрґєй КотовЦ, швидкісний патрульний катер “Манґуст”.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше.