За титул Міс Еквадор боротиметься 46-річна жінка: у разі перемоги вона поїде на Міс Всесвіт

Фото: @CNBecuador/Giancarlo Ambrossi

Джерело: CNN

За титул найкрасивішої жінки Еквадору боротиметься 46-річна Яджайра Квіжпі. У випадку перемоги, вона представлятиме країну на конкурсі “Міс Всесвіт”.

Конкурс в Еквадорі пройде вже 9 червня. За перемогу, окрім Квіжпі, змагатимуться ще 24 еквадорки.

Яджайра Квіжпі – найстарша жінка в історії Еквадору, яке бере участь у конкурсі, організованому франшизою “Міс Всесвіт”.

“Я пишаюсь тим, що мені дозволили бути тут. Ми зламали бар’єри і, як жінки, ми можемо зробити крок вперед, не боячись того, що вони скажуть”, – розповіла сама жінка.

Її участь у конкурсі стала можливою лише після того, як організатори “Міс Всесвіт” змінили правила щодо віку учасниць. До 2024 року у конкурсі могли брати участь лише жінки віком 18 –М 28 років. Водночас вже з цього року участь у конкурсі може брати будь-яка жінка віком понад 18 років.

Квіжпі додала, що її чоловік та син підтримали у рішенні взяти учать у конкурсі. Її підтримали й інші учасниці.

Жінка – не єдина, хто раніше не міг би взяти участь у конкурсі через низку обмежень. Зокрема до 2024 року, окрім вікових меж, до конкурсу не допускали заміжніх, розлучених, вагітних чи тих, хто народив раніше. Зараз ці всі заборони скасовано.

Відтак, серед конкурсанток “Міс Еквадор” – сім учасниць, які мають дітей, четверо заміжніх та троє розлучених жінок.

29-річна учасниця Дайсі Ламан, яка розлучена та має трьох дітей, підтримала Квіжпі.

“Вона красива жінка, здібна та розумна людина. Ми гарно спілкуємось. Я захоплена її хоробрістю”, – сказала вона.

Ще одна 29-річна учасниця, Кароліна Кобо, самотня матір, наголосила, що краса – суб’єктивна, а нові правила конкурсу допоможуть боротись із суспільними стигматизаціями.

  • Переможниця “Міс підліток США” Ума Софія Срівастава відмовилась від свого титулу. Це сталось одразу після того, як від своєї перемоги відмовилась “Міс США” Ноелія Фойгт. Відмова двох переможниць від своїх титулів викликала занепокоєння у спільноті конкурсу.

Російська Федерація вперше за час повномасштабної війни протягом всього вересня щоденно атакувала територію України безпілотниками типу “Шахед”. За цей місяць було знищено 1 107 таких дронів.

Коли хтось каже, що працює без вихідних, то часом піддаєш це сумніву: «Ой, все одно ж ти колись відпочиваєш». Але коли йдеться про матерів дітей з важкими формами інвалідності, з комплексними порушеннями, особливо, якщо вони виховують дитину самі, то розумієш, що їхня доглядова праця триває фактично без спочину.

Україна розробила план для забезпечення стабільної роботи енергосистеми протягом майбутньої зими. Однак, для подальшої енергетичної безпеки в наступні зими необхідна децентралізація енергосистеми. Про це заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко, наголошуючи на важливості заходів для підтримки енергопостачання в умовах війни.

У містечку Сьєрра-Мадре (Південна Каліфорнія) місцеві жителі скаржаться, що останнім часом ведмеді навчилися відкривати двері – як автомобілів, так і житлових будинків. Це явище стало справжньою проблемою для громади, яка вже звикла до постійних вторгнень диких тварин у їхні помешкання.

Після звільнення Вовчанського агрегатного заводу силами Головного управління розвідки МОУ — російські війська активно завдають по ньому ударів, використовуючи широкий спектр озброєння.