Росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру на Полтавщині: є влучання у будинок

Джерело: голова Полтавської ОВА Філіп Пронін/Telegram

Сьогодні вдень, 7 червня, російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у Полтавському районі Полтавської області.

За попередньою інформацією, є влучання у приватний будинок.

За інформацією Філіпа Проніна, з-під завалів зруйнованого будинку врятували жінку. Її шпиталізували у важкому стані. Інформація оновлюється.

Зауважимо, що о 14:50 у Повітряних силах ЗСУ повідомили про активність ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку та загрозу застосування авіаційних засобів ураження.

Згодом о 15:09 у Повітряних силах ЗСУ написали, що летить ракета через Сумщину в напрямку Полтавської області.

Додамо, що вночі 7 червня російські окупаційні війська атакували Україну дронами та ракетами. У кількох областях було чутно вибухи.

Спершу, ще пізно увечері 6 червня. ворог запустив по Україні кілька груп ударних БпЛА. Вже під ранок почалась ракетна атака.

Більшість БпЛА, відповідно до даних Повітряних сил, тримали курс на західні та північні регіони України. Згодом кілька БпЛА наблизились до Старокостянтинова на Хмельниччині.

Випущені росіянами ракети також здебільшого цілились у Старокостянтинів. Водночас до цілі ворожі ракети летіли двома групами, кружляючи різними областями.

Щодо наслідків ракетно-дронової атаки, то станом на ранок відомо, що вибухи було чутно на Київщині, Хмельниччині. Вінниччині, Одещині та Харківщині.

Зокрема у Київській області, за повідомленням місцевої ОВА, внаслідок атаки виникла пожежа на одному з промислових підприємств регіону. Обійшлось без постраждалих.

Щодо ситуації в інших областях. де лунали вибухи, поки що нічого не повідомляється. Зауважимо також, що немає повідомлень про атаку окупантів на енергооб’єкти України.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…