Глава британського МЗС став жертвою шахрая, який видав себе за Петра Порошенка

Джерело: BBC

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон став жертвою фальшивого відеодзвінка з особою, яка видала себе за п’ятого Президента України Петра Порошенка.

Про інцидент повідомив речник британського міністерства. За його словами, Кемерон також обмінявся кількома текстовими повідомленнями з “Порошенком”.

“Хоча відеодзвінок явно був з паном Порошенком, після розмови міністр закордонних справ щось запідозрив”, – додав речник.

Він зауважив, що шахрай  почав питати про контактні дані, після чого Кемерон припинив спілкування.

Речник також розповів, що інцидент трапився днями. Водночас хто стоїть за фальсифікацією та як шахраям вдалось зв’язатись безпосередньо з міністром речник не відповів.

У британському МЗС наголосили, що вирішили розповісти про інцидент публічно через побоювання, що цією ситуацією почнуть маніпулювати.

“Шкодуючи про свою помилку міністр закордонних справ вважає важливим звернути увагу на таку поведінку та активізувати зусилля з протидії використання дезінформації” – наголосив речник.

У виданні зауважили, що під час президентства Петра Порошенка, він неодноразово спілкувався з Девідом Кемероном, зокрема особисто на міжнародних самітах.

Кемерон вже не вперше стає жертвою телефонних шахраїв. У 2015 році, коли Кемерон очолював британський уряд, йому подзвонив невідомий та представився Робертом Ханніганом, який на той час був директором урядового моніторингового агентства GCHQ.

Президент Словаччини Петер Пеллегріні повідомив, що його країна збільшить постачання електроенергії в Україну вже восени у межах допомоги на тлі безперервних російських обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

На 89-му році життя помер албанський письменник Ісмаїл Кадаре.

Речник оперативного угруповання “Хортиця” Назар Волошин заявив, що українські позиції поблизу мікрорайону Канал у Часовому Яру знищені, тому тримати війська там надто небезпечно.

Барбадоська співачка Ріанна знялася для рекламної кампанії свого косметичного бренду Fenty Beauty в головному уборі від українського дизайнера Руслана Багінського.

Російські балістичні ракети б’ють по українських авіабазах, що потенційно створює небезпеку для наданих у майбутньому західних винищувачів F-16.