Повернення обов’язкової військової служби підтримують 60% німців – опитування

Джерело: DW

Більшість громадян Німеччини виступають за повернення обов’язкової військової служби.

“60% опитаних Інститутом маркетингових досліджень YouGov на замовлення газети Welt am Sonntag “повністю” (28%) або “скоріше” (32%) підтримують запровадження загальної обов’язкової військової служби”, – йдеться в повідомленні.

Тим часом 32% виступають “проти”, з яких 18% “скоріше” і 14% “повністю”. 8% опитаних не змогли відповісти.

Як розповіли у виданні, обов’язкова військова служба була зупинена у Німеччині у 2011 році. Однак відтоді Бундесвер не зміг укомплектуватися на добровільній основі.

Зараз же міністерство оборони Німеччини планує значно збільшити кількість резервістів Бундесверу.

За словами заступника генерального інспектора Бундесверу та уповноваженого у справах резервістів Андреаса Гоппе, як і за часів Холодної війни, вони навчатимуться та оснащуватимуться таким чином, щоб посилювати чи замінювати діючі підрозділи під час військових операцій.

Водночас вказано, що метою є створення основного контингенту резервістів до 60 тисяч осіб, які будуть кваліфіковані для виконання конкретних завдань.

Нині цей показник становить близько 44 тисяч осіб.

Німецьке оборонне відомство очікує, що найближчими роками Бундесвер щороку залишатимуть понад 10 тисяч військовослужбовців, які можуть стати резервістами.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.