У Польщі на заводі з виробництва боєприпасів стався вибух: є загиблий

Джерело: Rmf24.pl

У Свєнтокшиському воєводстві на півдні Польщі сталися вибух і пожежа на заводі Mesko, що спеціалізується на виробництві боєприпасів. Інцидент трапився в понеділок. Загинув 59-річний працівник заводу, а ще одна особа зазнала поранення.

Вибух стався у нещодавно збудованому центрі ракетного палива, введеному в експлуатацію кілька років тому, повідомила директорка заводу Mesko Елжбета Сренявська.

Вона також наголосила, що центр обладнано сучасною системою відеомоніторингу.

Зараз на місці інциденту проводиться розслідування, щоб встановити причини надзвичайної ситуації.

Пожежу вже локалізували, а на місці події працюють рятувальники та поліція. Місцева поліція заявила, що разом із прокуратурою будуть розслідувати всі обставини та причини вибуху і пожежі.

У віці 88 років помер американський кантрі-співак та актор Кріс Крістофферсон.

Зусилля західних країн щодо підриву доходів Росії позначилися на експорті російських алмазів. Нині санкції проти російської нафти дозволили Індії стати одним із головних її покупців, водночас обійти алмазне ембарго найбільший у світі центр їхньої обробки не може.

Netflix зніматиме повнометражний фільм “Гострі Картузи”, головну роль в якому виконуватиме ірландський актор Кілліан Мерфі. Він втілить Томмі Шелбі.

Американська Boeing розглядає можливість залучити щонайменше 10 мільярдів доларів США шляхом розміщення нових акцій, у той час, як виробник літаків прагне поповнити грошові резерви, які скорочуються на тлі страйку працівників компанії.

Голосіївський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову гендиректорки Національного музею Голодомору-геноциду Лесі Гасиджак щодо захисту гідності та ділової репутації через цькування за зовнішність.