За добу ворог здійснив 15 обстрілів населених пунктів Донеччини: семеро поранених

Джерело: голова Донецької ОДА Вадим Філашкін

Станом на ранок 11 червня, всього за добу російські війська 15 разів обстріляли населені пункти Донецької області, внаслідок чого є поранені.

Покровський район: у Мар’їнській громаді росіяни з артилерії обстріляли Зоряне і Єлизаветівка. У Курахівській громаді пошкоджено підприємство у Новоселидівці, обстріляли Курахове, Курахівка, Гостре і Гірник. У Покровську дві людини зазнали поранень. Також пошкоджено підприємство у Галицинівці Новогродівської громади.

Краматорський район: у Лиманській громаді під вогнем Терни, Ямполівка і Зарічне. У Миколаївській громаді обстріляли промзону. У Костянтинівці поранено п’ятьох людей, пошкоджені 16 багатоповерхівок, дві адмінбудівлі і два інфраструктурні об’єкти.

Бахмутський район: у Часовоярській громаді пошкоджені шість приватних будинків і дві багатоповерхівки. У Торецьку пошкоджено чотири будинки і адмінбудівлю, ще один будинок пошкоджено у Щербинівці. 

З лінії фронту евакуйовано 94 людини, у тому числі 11 дітей.

  • В Україні триває 839-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати росіян у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 520 тисяч.

Окупанти здійснили артобстріл міста Марганець, що на Дніпропетровщині. Поранені двоє дорослих і дитина.

Міністр національної оборони Румунії Анджел Тилвар у середу, 18 вересня, заявив, що НАТО має прийняти “надійну скоординовану” відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники потрапляли у повітряний простір альянсу.

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо чотирьох російських агентів, які готували теракти у Києві та Львові.

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.