Росія розширює навчання з тактичної ядерної зброї

Джерело: Reuters

У середу, 12 червня, Росія заявила, що солдати та моряки з її північного Ленінградського військового округу, що межує з членами НАТО Норвегією, Фінляндією, Польщею, Естонією, Латвією та Литвою, брали участь у навчаннях з розгортання тактичної ядерної зброї.

“Особовий склад ракетної частини Ленінградського військового округу відпрацьовує завдання з підготовки бойових дій”, – йдеться в повідомленні міноборони Росії про навчання.

Схоже, що цей крок розширює географію ядерних навчань, щоб включити солдатів із військових округів, які охоплюють майже весь європейський кордон Росії.

“Екіпажі кораблів ВМС, які беруть участь у навчаннях, оснастять крилаті ракети морського базування спеціальними макетами бойових частин і вийдуть у визначені райони патрулювання”, – повідомили у міноборони.

Нагадаємо, що вчора, 11 червня, в міністерстві оборони Росії повідомили, що російські та білоруські війська розпочали другий етап тактичних ядерних навчань на території Росії.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Станом на 6 липня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, ліквідовуючи особовий склад армії РФ та знищуючи техніку противника.

Активізація бойових зіткнень у кінці червня пов’язана з початком боїв за Торецьк та Нью-Йорк.