ХАМАС погодився на переговори про припинення війни у Секторі Гази – Reuters

Джерело: Reuters

Палестинське терористичне угруповання ХАМАС погодилося розпочати перемовини про припинення війни із Ізраїлем у Секторі Гази.

“ХАМАС прийняв резолюцію ООН, яка підтримує план припинення війну із Ізраїлем у Газі, та висловив готовність обговорювати деталі”, – йдеться у матеріалі.

Утім, як зауважили у виданні, посередники із Катару й Єгипту поки що не отримали офіційної відповіді від ХАМАСУ чи Ізраїлю на підтримувану ООН мирну пропозицію.

30 червня у Франції відбувся перший тур дострокових парламентських виборів. Згідно з результатами екзитполу, поки що перемогу здобуває ультраправа партія “Національне об’єднання” Марі Ле Пен. Партія чинного президента країни Емманюеля Макрона наразі на третьому місці.

Президент Володимир Зеленський погодився з можливістю переговорів із главою РФ Володимиром Путіним задля закінчення війне. Однак, зауважив на важливій умові: переговори між Україною та Росією можуть відбуватися “через посередників”.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко закликав Львівську міськраду пришвидшити розв’язання питанням з відбудовою музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі. Політик нагадав, що запропонував власним коштом відновити будівлю, проте місцева влада досі зволікає з рішенням.

30 червня день народження українського політичного та державного діяча, Головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича, котрий своїм життєвим шляхом здобув особливе місце в історії та вважається одним з найяскравіших лідерів руху за незалежність України.

В Оболонському районі Києва уламки ворожої повітряної цілі впали на житловий будинок, внаслідок чого відбулося загоряння кількох квартир. Наразі відсутня інформація про постраждалих.