США ввели санкції проти проросійської лідерки молдовського регіону Гагаузія

Джерело: Reuters

Сполучені Штати запровадили санкції проти проросійської глави регіону Гагаузія Євгенії Гуцул, яку звинувачують у спрямуванні коштів з Росії для фінансування промосковської партії “Шор”.

Вона заперечує ці звинувачення.

Євгенія Гуцул є союзницею Кремля, яку минулого року обрали головою автономного південного молдавського регіону, і вона суперечить з урядом і президентом Молдови Маєю Санду, які прагнуть залучити невелику колишню радянську державу до Європейського Союзу.

Санкції, оголошені на вебсайті Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, заморожують будь-які активи Гуцул у Сполучених Штатах і забороняють американцям вести з нею бізнес.

Прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що санкції були введені після “ефективної співпраці” з партнерами й що “ми продовжуватимемо вживати рішучих заходів для протидії корупції та загрозам національній безпеці”.

Гуцул написала в Telegram, що її не здивували каральні заходи США.

“Немає сенсу боятися суддів, санкцій і погроз. Ми подолали і продовжуватимемо долати смугу перешкод, організовану Маєю Санду та її спонсорами”, – сказала вона.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.