NASA випадково транслювало у прямому ефірі імітацію того, що астронавт терпить лихо

Джерело: Sky News

NASA випадково транслювало медичне тренування для астронавтів, яке імітувало лихо на борту. Астронавти тренувалися лікувати декомпресійну хворобу на Міжнародній космічній станції (МКС).

Під час трансляції на офіційному YouTube-каналі NASA прозвучав жіночий голос, який видавав команди про перевірку стану командира, його пульсу та забезпечення киснем тощо. Це створило враження “надзвичайної ситуації” на МКС.

У мережі невдовзі почали висловлювати тривогу та занепокоєнням через трансляцію.

Однак у NASA підтвердили, що на МКС не сталося жодних подій, які вимагали б негайної реакції. Аудіозапис був результатом неправильної трансляції симуляційного тренування земних команд і членів екіпажу, які тренуються на випадок різних екстрених сценаріїв у космосі.

“Члени екіпажу Міжнародної космічної станції в цей час перебували в стані сну. Усі залишаються здоровими та у безпеці”, – йдеться у повідомленні.

За словами представників SpaceX, що також взяли участь у координації, “те, що було почуто, було лише частиною тестування”.

  • Нещодавно знайдена “діра” на схилі стародавнього вулкана на Марсі стала об’єктом інтересу для наукового світу. Відкриття зробили за допомогою апарата NASA Mars Reconnaissance Orbiter ще 15 серпня 2022 року. Об’єкт є досить невеликим, всього кілька метрів у діаметрі й знаходиться на лавовому потоці згаслого вулкана Arsia Mons.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.