Disney представив головну героїню фільму «Моана» — австралійку самоанського походження

Джерело: CNN

Disney оголосив, що знайшов акторку на головну роль у майбутньому фільмі “Моана”, за яким раніше зняли мультфільм. Нею стане 17-річна австралійка самоанського походження Кетрін Лагаайя.

Фільм: Disney

У фільмі, зйомки якого розпочнуться цього літа, вона виконає роль підлітка, що вирушає у місію порятунку свого народу на острові Мотунуі. За словами кінокомпанії, у фільмі відзначать культуру, громади та традиції мешканців тихоокеанських островів.

Кетрін вже має досвід у шоубізнесі, знявшись у телесеріалі “Втрачені квіти Еліс Харт”. Її батько, Джей Лагаайя, також є ​​відомим актором, який брав участь у фільмах “Зоряні війни: Атака клонів”, “Зоряні війни: Помста ситхів”, “Легенди нічної варти” тощо.

“Мій дідусь родом із Фа’аала, Палаулі, Саваї. А моя бабуся – з Леулумоега Туай на головному острові Уполу в Самоа. Для мене – велика честь мати можливість відзначати Самоа та всі народи тихоокеанських островів, а також представляти дівчат, схожих на мене”, – сказала Кетрін у заяві.

Фільм “Моана” стане частиною серії успішних живих версій класичних мультфільмів Діснея, таких як “Красуня та чудовисько”, “Аладін” та “Король Лев”. Очікується, що прем’єра нового фільму відбудеться у липні 2026 року.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.