В Україні випробовують машину для розмінування: як ця техніка полегшить роботу саперів

Джерело: Міноборони

Українське підприємство A3tech отримало дозвіл на випробування важкої машини для розмінування DOK-ING MV-10. Її частково зібрали і локалізували на території нашої держави.

Як підтвердили у Міноборони, після підтвердження сертифікату на згадану техніку компанія-виробник матиме змогу налагодити серійне виробництво, а також проходити якісне сервісне обслуговування.

“Важкі машини для розмінування суттєво прискорюють очищення територій та підвищують безпеку персоналу, який працює в полі. Вони довели свою ефективність в Харківській області та на півдні України. Вже зараз робочий орган для цих машин на 40% виготовляється в Україні, а до кінця року цей показник планують довести до 100%”, – прокоментувала перша віцепрем’єр-міністерка економіки України Юлія Свириденко. 

На що ж здатна MV-10? Вона успішно пройшла випробування в умовах ущільненого грунту та піску, може очищувати ділянку від рослинності заввишки до двох метрів та діаметром стовбура понад 10 сантиметрів.

DOK-ING MV-10важка машина для розмінування з подвійним робочим комплектом: ланцюговим механізмом та фрезою. Здатна витримувати підрив протитанкової міни. Використовується для очищення територій від різних типів мін та вибухонебезпечних предметів. MV-10 може очищувати до 3000 м2 площі за годину. Може працювати як на рівнинній поверхні, так і на схилах.

  • У Німеччині заявили, що вони не мають можливості надати Україні більше ніж три системи протиповітряної оборони Patriot. Берлін може надати лише таку кількість ЗРК, яка є чвертю від загальних запасів цих систем у країні, додав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

 

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.