Зареєстровано орган співрегулювання у сфері онлайн-медіа

Джерело: “Опендатабот”

12 червня у сфері онлайн-медіа зареєструвався орган співрегулювання, очільником якого став керівник контент-фонду НАМу Віталій Федорчук.

Під час засідання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення членкиня регулятора Олена Ніцко розповіла, що наступним етапом у створенні органів співрегулювання стане формування робочих груп, які розроблятимуть кодекси мовлення, і обрання експертних колегій, пише “Детектор медіа”.

За її словами, найближчим часом Національна рада планує провести зустріч з членами правлінь обраних громадських спілок задля обговорення подальших планів роботи, зокрема щодо початку напрацювання кодексів (правил) створення та поширення інформації.

Як йдеться на сайті регулятора, мета діяльності органу співрегулювання полягає у забезпеченні участі суб’єктів у сфері аудіовізуальних, аудіальних та онлайн-медіа в розробці та визначенні вимог до змісту інформації, яка поширюється медіа, недопущенні цензури і зловживання свободою слова, шляхом прийняття кодексів (правил) створення та поширення інформації, а також забезпеченні функціонування механізму надання висновків щодо відповідності інформації, поширеної суб’єктом у сфері медіа, кодексам (правилам) спільного регулювання.

Зауважимо, що 12 грудня із кандидатів, яких висунули онлайн-медіа, було сформовано робочу групу, яка працювала над створенням органу спільного регулювання. До неї увійшли 12 осіб – стільки передбачає Закон “Про медіа”, і саме стільки кандидатів подано від онлайн-медіа. Серед учасників групи – власниця онлайн-медіа “Букви” Катерина Рошук.

  • 26 жовтня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала “Букви” https://bukvy.org як онлайн-медіа згідно з приписами Закону України “Про медіа”. Субʼєктом у сфері онлайн-медіа (згідно з визначенням статті 16 закону України “Про медіа”) є ТОВ “Медіакомунікації”, власницею 100% частки та СЕО якого є Рошук Катерина Сергіївна.

Чжу Хенпен – один з провідних економістів Китаю який працював в урядовому аналітичному центрі – зник після того, як йому винесли дисциплінарне покарання за критику президента КНР у закритому чаті.

Незабаром у Верховній Раді відбудеться фінальний розгляд законопроєкту, № 11043, первісною метою якого було посилення…

Українські військові поступово відходять з Вугледара (Донеччина), повідомляє аналітик Forbes Девід Акс. Вугледар, який тривалий час був важливим стратегічним пунктом для оборони України, ймовірно, скоро перейде під контроль російських військ. За даними аналітика, 72-га окрема механізована бригада ЗСУ розпочала відступ на більш захищені позиції після останніх бойових дій.

Вчені припустили, що може існувати зовсім інший стан, в якому перебуває людина, окрім життя та смерті – такий, який може стати новаторським у галузі синтетичної біології.

Сполучені Штати підпишуть у середу, 25 вересня, угоду про пряму позику з Румунією на суму 920 мільйонів доларів для підтримки її програми оборонної модернізації, повідомив уряд Румунії.