У Харкові зник відомий журналіст, який їздив у гарячі точки, – МВС

Джерело: МВС України 

У Харкові розшукують Олександра Лапшина, відомого 44-річного журналіста та відеографа. Заяву про зникнення написали близькі родичі кореспондента, а його загальні дані вже розмістили на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Останній раз Лапшина бачили  ще 29 травня і відтоді про нього не було жодної звістки. Рідні журналіста розповіли, що вдома лишилися деякі його особисті речі, а також мобільний телефон.

Першими на пошуки відправилися друзі кореспондента та брат Лапшина. Вони обійшли його звичні маршрути, цікавилися у перехожих інформацією, проте пошуки не дали інформації стосовно його місцезнаходження.

Відомо, що Олександр від початку війни брав участь у багатьох волонтерських проєктах, виїздах із журналістськими місіями, зокрема у гарячі точки, навчанні з першої допомоги тощо. Постійно активно допомагав харків’янам й багато робив у інформаційно-освітньому полі.

  • До України за результатами репатріаційних заходів повернули тіла  254 полеглих військовослужбовців. Повернути вдалось тіла 211 бійців, які полягли на Донецькому напрямку, 25 воїнів з Запорізького напрямку, 4 полеглих захисників з Луганського напрямку. Тіла ще 4 загиблих захисників передали з російських моргів.

3 липня лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко привіз бригадам на Харківщину FPV-дрони, Мавіки, комплекси РЕБ “Шатро”, квадроцикли та іншу техніку. Передаючи допомогу на фронт, політик закликав припинити цькування ЗСУ та політичні інтриги навколо військових.

У селі Стецівка Звенигородського району Черкаської області надзвичайники врятували п’ять цуценят під час ліквідації пожежі.

З 18 травня, коли розпочав роботу застосунок Резерв+, його послугами скористалися вже 2 мільйони громадян. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

В одному із розважальних центрів Житомира 9-річна дівчинка травмувалася під час гри на батуті. Лікарі діагностували у дитини компресійні переломи.

В Японії з’явилася нова тенденція, коли молоді жінки відмовляються від традиційних шлюбних церемоній на користь “сольних весіль”, де вони “одружуються” самі з собою.