В Італії на 1800 євро оштрафували блогерку з Дубая, яка проникла на рожевий пляж Сардинії

Джерело: The Guardian

В Італії оштрафували блогерку з Дубая, яка незаконно проникла на рожевий пляж у Сардинії та опублікувала у соцмережах фото та відео звідти.

На невеликий пляж, відомий своїм рожевим піском на острові Буделлі, жінка потрапила з допомогою лодки, ігноруючи всі знаки про заборону відвідування цього місця.

З 1990-х років туристам заборонено ходити пляжем, оскільки з нього крали пісок. Також заборонено купатись поруч у морі. Водночас туристи можуть відвідати острів на один день та гуляти стежкою яка за межами пляжу з рожевим піском.

Блогерка, уродженка Бразилії, яка зараз мешкає у Дубай, порушила цю заборону. У соцмережі Instagram, де у неї понад 35 000 підписників, вона опублікувала фото та відео з пляжу.

Це викликало обурення у мешканців Сардинії. Відтак берегова охорона вирішила провести розслідування. Вони віднайшли блогерку та повідомили їй про штраф на суму 1800 євро. З цієї суми 300 євро – штраф за порушення заборони перебування на пляжі, а 1500 – за прибуття на пляж судном, яке не мало дозволу для доступу на острів Буделлі.

Блогерка орендувала лодку, а власник сказав, що не знав, що жінка планує плисти до Буделлі.

У Збройних Силах України підбили підсумки діяльності за вересень 2024 року. Своєю чергою, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визначив ключові завдання і пріоритети на наступний місяць.

Київський апеляційний суд став на бік проросійського діяча Андрія Портнова і відмовив у задоволенні скарги керівниці київського бюро Радіо Свобода та проєкту журналістських розслідувань “Схеми” Наталії Седлецької. 

До Умані прибувають хасиди для святкування Рош га-Шана – єврейського Нового року, який цього року відзначатимуть 2-4 жовтня. Очікують, що  на святкування приїде понад 50 тисяч паломників.

Новим генеральним секретарем ліванського угруповання обрали двоюрідного брата Насралли – Хашема Сафіддіна, котрий до цього перебував на посаді голови виконавчого комітету.

Представник ГУР МО України Андрій Черняк повідомив, що під час операції Воєнної розвідки із зачистки Вовчанського агрегатного заводу ватажки російських військ усвідомлювали безнадійність повернення контролю над об’єктом, однак, змушували своїх солдатів чинити опір.