Як придбати та встановити власну електространцію: Кабмін оприлюднив новий закон

Джерело: Кабінет міністрів України 

Українці зможуть отримати допомогу від держави на встановлення вітрогенераторів та іншого обладнання для видобутку “зеленої” енергії. Про це йдеться у новому документі, нещодавно оприлюдненому Кабміном – “Порядок фінансової державної підтримки фізичним особам, які встановлюють у власних домогосподарствах генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії”.

Згідно розпорядження, громадяни України зможуть отримати 480 000 гривень у кредит на одну особу  під 0% терміном на 5 років. Дана сума виділятиметься на придбання обладнання та оплату послуг зі встановлення.

Під час виділення коштів будуть враховувати також тип установки –  потужністю 1-10 кВт із гібридними інверторами, здатними працювати автономно і разом із зовнішньою електромережею. Система повинна бути оснащеною акумулятором, ємністю 1 кВт-год на кожен 1 кВт встановленої потужності генератора. Використовувати подібну “зелену” станцію можливо тільки для власних потреб, а не для отримання прибутку.

Позику зможуть отримати громадяни України, податкові резиденти України, громадяни інших держав, особи без громадянства, які мають законні підстави для проживання в Україні.

Відмовлятимуть у наданні забезпечення, за даними Кабміну, росіянам, банкрутам, учасникам проваджень про неплатоспроможність, підсанкційним особам та людям, котрі вчинили злочин проти основ національної безпеки.

  • Колишній дитячий омбудсмен та виконавчий директор БО Save Ukraine Микола Кулеба повідомив, що в Україну повернули ще 14 дітей з тимчасово окупованих територій та Росії.

 

 

 

 

 

У РФ судять громадянина Сполучених Штатів, якого звинувачують у бойових діях проти Росії на боці України. Прокурори вимагають сім років за ґратами.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Новий звіт вказує, що економіка Великобританії втрачає 11 мільярдів фунтів (13 мільярдів євро) щороку через відсутність жінок на роботі через болісні менструації, ендометріоз, фіброміому та кісти яєчників.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.