В Одесі з бізнес-заходу вигнали учасницю через прохання розмовляти українською

Джерело: Юля Карабаджак в Instagram

В Одесі між відвідувачками бізнес-заходу та спікером стався мовний конфлікт. Жінки попросили спікера розмовляти українською, але у результаті їх вивели з зали.

На заході розповідали, як стати затребуваним спеціалістом на міжнародному рівні у 2024 році. Спікер надавав інформацію російською мовою.

Одна з відвідувачок сказала, що не розуміє мови і попросила розмовляти українською. Він їй відповів: “Ребята, давайте без этого”.

Жінкам заявили, що їх ніхто не змушує залишатися. Спікер наголосив, що йому зручно розмовляти російською. Інші учасники заходу підтримали його оплесками та попросили не заважати.

Надалі відвідувачок вивели з зали, аргументуючи це тим, що вони нібито зривають захід.

Юля Карабаджак у своєму Instagram додала: “Чи не соромно мені було зривати захід, бо зараз так дуже складно зібрати аудиторію, продати всі квитки? Ні, мені було не соромно. Мені соромно за людей, які продовжують толерувати те, що відбувається, яким дуже комфортно сказати “Мне удобнее говорить по-русски”, а те, що нам не зручно — це мої проблеми”.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.