У Чернівці на кінофестиваль “Миколайчук OPEN” приїхав голівудський актор Вігго Мортенсен

Джерело: “Суспільне Чернівці

У Чернівці у день відкриття кінофестивалю “Миколайчук OPEN” прибув голівудський актор та тричі номінант на “Оскар” Вігго Мортенсен. На церемонії відкриття покажуть його фільм “Мертві не завдають болю”, який має стати головною подією першого дня заходу.

Фото: “Суспільне Чернівці”

Віго Мортенсен є режисером фільму, сценаристом та грає одну з головних ролей. Стрічку показували лише на декількох кінофестивалях. Він вийшов у широкий кінопрокат у декількох країнах світу у травні.

У центрі сюжету фільму історія кохання під час Громадянської війни у 1860-х роках у США.

Хто такий Мортенсен

Вігго Мортенсен, американський актор данського походження, найбільше відомий за роллю Арагорна у фільмі “Володар перснів”. Його тричі номінували на премію “Оскар” у 2008, 2017 та 2019 роках.

Фото: IMDb

Актор публічно підтримав Україну Вігго Мортенсен, наприклад, він нещодавно записав відео у футболці з українським тризубом під час кінофестивалю у Глазго. Мортенсен належить до числа голлівудських зірок, які висловили свою солідарність з українським народом.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.