У Росії до 10 років заочно засудили нардепа Олексія Гончаренка

Джерело: Олексій Гончаренко/Telegram

Народного депутата Верховної Ради від партії “Європейська Солідарність” Олексія Гончаренка в Росії заочно засудили до 10 років ув’язнення.

“У вироці написано, що три роки я повинен провести у тюрмі, інші сім років – в колонії загального режиму. Окрім цього, мені ще заборонили протягом трьох років адмініструвати сайти”, – сказав Гончаренко. 

Нардепа звинувачують у нібито “поширенні військових “фейків” за мотивами політичної ненависті (пункт “д” частини 2 статті 207.3 КК), виправдання тероризму (частина 2 статті 205.2 КК) та розпалювання ненависті з загрозою насильства (пункт “а” частини 2 КК2)”.

“Приймаю вітання! Все таки перший народний депутат, якого засудили в Росії! Коротше кажучи, не сподобалось, що я закликаю вбити Путіна. Ну буває”, – прокоментував вирок Гончаренко.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.