У Польщі затримали ще одного шпигуна РФ – міністр внутрішніх справ

Джерело: Reuters

Польща затримала ще одного члена російської шпигунської мережі, довівши загальну кількість осіб, заарештованих під час розслідування, до 15 осіб, заявив міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський.

Польща, центр постачань західного озброєння Україні, наголошує, що стала головною мішенню для російських шпигунів, і звинувачує Москву в спробі дестабілізувати ситуацію.

Агентство внутрішньої безпеки затримало ще одного учасника шпигунської мережі, який працював на російську розвідку, – зазначив Камінський. – Підозрюваний вів спостереження за військовими об’єктами та морськими портами. Йому систематично платили росіяни.

У червні Польща затримала російського професійного хокеїста за звинуваченням у шпигунстві. Тоді Росія вимагала від Польщі пояснень стосовно “арешту російських громадян”.

Ще у березні Варшава повідомила, що зламала російську шпигунську мережу та затримала дев’ятьох осіб, які готували диверсії та стежили за залізничними маршрутами до України.

Спочатку співробітники Агентства внутрішньої безпеки  (ABW) затримали 6 осіб. Затриманими виявилися іноземці “з-за східного кордону”, які мали працювати на російські спецслужби.

Співробітники ABW затримали їх у зв’язку з виявленням прихованих камер на важливих маршрутах і залізничних вузлах, які фіксували рух на коліях і передавали зображення в мережу.

Згідно з інформацією, мовиться насамперед про ділянки залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві – зокрема біля аеропорту в Ясьонці, поблизу Жешува. Аеропорт є головним транзитним пунктом західної зброї та боєприпасів для України. Камери також були встановлені в інших частинах Польщі.

У зв’язку зі спецоперацією співробітники служб і поліції приведені в стан підвищеної готовності. Особливу увагу правоохоронці приділяють безпеці стратегічно важливих залізничних шляхів у Польщі, також посилено захист ключових об’єктів критичної інфраструктури.

10 липня прокуратура заявила, що не можна виключити подальші арешти в межах розслідування.

  • У Лондоні засудили охоронця посольства Великої Британії у Берліні, якого викрили у шпигунстві на користь Росії, до 13 років і двох місяців позбавлення волі.
  • В країнах Європи активно діє російська шпигунська мережа, яка зараз зосередилась на нейтралізації шляхів постачання західної зброї в Україну.
  • В країнах Європи активно діє російська шпигунська мережа, яка зараз зосередилась на нейтралізації шляхів постачання західної зброї в Україну.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.