Ворог посилює атаки, щоб вийти на кордони Луганщини – 3-тя ОШБр

Джерело: пресслужба 3-ї ОШБр

У Третій штурмовій бригаді повідомили, що російські окупанти посилюють атаки, щоб вийти на кордони Луганщини.

У бригаді заявили, що смуга на Харківщині, що межує з Луганщиною, зараз є однією з найінтенсивніших ділянок наступу ворога. 

“Найближче завдання окупантів – вийти до н. п. Чернещина – Першотравневе, з подальшим захопленням н.п. Борова. Проти підрозділів бригади – 3-тя і 144-та дивізії 20-ї армії РФ”, – заявили в 3-й ОШБр.

За їхніми словами, ворог наступає танковими полками, залучає значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців, застосовує FPV-дрони, КАБи й хімічну зброю.

У бригаді зауважили, що від травня знищили вже близько 1068 окупантів і поранили майже 2292.

“На штурми наших позицій противник кидає цілі взводи та роти особового складу. Їхню стрімку ліквідацію компенсує поповненням живої сили у кількості 250-400 солдат ЗС РФ щотижня”, – зазначили в 3-й ОШБр.

У бригаді додали, що, попри кількісне переважання противника, бійці продовжують вже понад місяць утримувати визначені рубежі.

Станом на 22:00 в суботу, 28 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. 

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з Дональдом Трампом заявив в інтерв’ю Fox News, що колишній президент підтримуватиме Україну.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська.