Російські війська зібрали сили для наступу на Борову на Харківщині – DeepState

Джерело: DeepState

На ділянці від Райгородки до Нововодяного російські війська сконцентрували  до десяти тисяч особового складу та близько 450 одиниць військової техніки, зокрема 200 артсистем. Аналітики припускають, що ворог планує повторити минулорічний наступ на Борову.

Наразі проти ворожих військ протяжну оборонну лінію на напрямку утримує 3-я ОШБр. Однак, пояснюється, що сили залишаються неспівмірними: росіяни переважають кількісно, застосовують додаткові підрозділи й ведуть інтенсивні штурмові дії вздовж усієї смуги наступу.

Кацапи розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які представлені 236 артилерійською бригадою та 11 полками: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських. Окрім того, залучено найманців з нерегулярних армійських підрозділів. Серед них відомо про присутність “шторм v”, “чорної мамби”, “фіксиків” та “чвк патріот”. Для підтримки порядку прибув підрозділ БАРС-14, – зазначили у повідомленні.

Протягом минулих трьох тижнів війська РФ “промацували” слабкі місця в обороні ЗСУ. Відбуваються безперервні штурми позицій 3-ї Окремої штурмової бригади. Противник втрачає особовий склад, проте щотижня прибувають від двох до чотирьох сотень свіжомобілізованих росіян.

Як пояснюють аналітики, цього вистачає як для поповнення, так і для нарощення угруповання. Поки що тактика “м’ясних штурмів” не дала суттєвого результату лише через те, що на ділянці перебуває сильна бригада.

За наявною інформацією, противник планує повторити минулорічну стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе-Чернещина.

Протягом дня, 27 вересня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 95 вибухів. 

Китай і Бразилія в п’ятницю, 27 вересня, продовжили зусилля щодо свого плану припинення війни Росії в Україні, попри те, що Президент України Володимир Зеленський відхилив цю ініціативу як таку, що відповідає інтересам РФ.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

З тимчасово окупованих територій вдалось повернути дев’ять дітей та 20-річного хлопця з братом.

Наступного року НАТО створить нове сухопутне командування поблизу кордону з Росією у Фінляндії, якому буде доручено керувати операціями сухопутних сил альянсу в Північній Європі в разі війни.