Північна Корея «повністю підтримує» Росію у її війні проти України, – Кім Чен Ин

Джерело: Sky News

Під час переговорів з Путіним лідер Північної Кореї Кім Чен Ин пообіцяв “повну підтримку та солідарність з російським урядом, армією та народом” у війні Росії проти України.

Він також заявив про “важливу роль і місію Росії у збереженні стратегічної стабільності та рівноваги у світі”.

“Ситуація в світі загострюється і швидко змінюється. У цій ситуації ми маємо намір посилити стратегічну взаємодію з Росією”, – сказав Кім Чен Ин.

Він також привітав “важливу роль і місію Росії у збереженні стратегічної стабільності та рівноваги у світі”.

Володимир Путін привітав “тісну дружбу” між двома країнами, засновану на “рівності та повазі взаємних інтересів”. Він додав, що РФ та КНДР підпишуть угоду, яка “зміцнить їхні зв’язки”.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін перебуває з візитом в Північній Кореї.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22.00 1 липня. Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Від початку доби відбулося 161 бойове зіткнення.

В Інституті вивчення війни попередили, що так звана “теорія перемоги” російського президента Володимира Путіна базується на тому, що він “зможе нескінченно прогресувати в Україні”. Аби не стимулюватиме його затягувати війну, Захід має пришвидшивши процес озброєння України.

1 липня Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив, що за перший місяць літа втрати ворога становили близько 33713 осіб особового складу.