Житель Японії обійшов на яхті навколо світу за 231 день

Джерело: Kyodo News

Двадцятичотирирічний Хіроцугу Кімура самотужки обійшов на яхті навколо світу, ставши наймолодшим жителем Японії, якому вдалося це зробити.

“Моє відчуття щастя та полегшення від досягнення мети стає сильнішим”, – прокоментував Кімура.

Як розповіли у виданні, колишній військовий ВМС самооборони Японії досяг своєї мети 8 червня біля префектури Вакаяма, що на заході Японії, через 231 день.

Його подорож стартувала з Нісіномії в префектурі Хіого 22 жовтня. Далі він пройшов через південну частину Тихого океану, мис Горн у Чилі, мис Доброї Надії в Південній Африці та Австралію, перш ніж повернувся до Японії.

Зазначається, що це вже друга його спроба завершити тривалу подорож навколо світу без заходів у порти. Перша спроба у 2022 році була затьмарена механічною несправністю яхти.

Морський авантюрист Кодзіро Шираїші встановив попередній рекорд для Японії у 1994 році. Йому було тоді 26 років і 10 місяців.

Шираїші на той час також став наймолодшою ​​людиною у світі, яка здійснила подорож навколо світу на яхті.

2 липня помер казахський опозиційний журналіст Айдос Садиков. Він після замаху, скоєного у Києву, перебував у глибокій комі.

Станом на 08:00 у вівторок, 2 липня, протягом минулої доби по всій лінії фронту відбулось 189 бойових зіткнень.

Протягом доби, 1 липня, ЗС РФ зазнали втрат серед особового складу у кількості близько 1280 військових. За понад два роки великої війни втрати в живій силі російської армії наразі становлять 545 090 осіб.

2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибуде до Києва. У межах візиту він проведе зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Як стверджують The Guardian та Financial Times, офіційних заяв про візит поки немає від жодної зі сторін.

Нідерланди дозволили експорт в Україну 24 винищувачів F-16 та семи авіадвигунів до них. Згідно з ліценцією від міністерки зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів, перший літак має надійти “незабаром”.