Приквел до «Гри престолів» розпочали знімати в Ірландії

Джерело: Variety

HBO розпочав знімати серіал-приквел до “Гри Престолів”, який отримав назву “Лицар семи королівств”, у Белфасті (Ірландія). У серіалі розповідатимуть про пригоди лицаря Сера Дункана Високого, також відомого як Данко, та його молодого зброєносця Егга.

“Лицаря семи королівств” адаптують під роман Джорджа Р. Р. Мартіна “The Hedge Knight”.

До акторського складу долучилися:

  • Фінн Беннетт (“Справжній детектив: Нічна країна”) у ролі принца Аеріона Таргарієна;
  • Берті Карвел (“Корона”) у ролі принца Бейлора Таргарієна;
  • Танзін Кроуфорд (“Крихітні прекрасні речі”) у ролі ляльковода Танселла;
  • Деніел Інгз (“Статеве виховання”) у ролі Сера Лайонела Баратеона, відомого як “Буря, що сміється”;
  • Сем Спруел (“Фарго”) у ролі принца Маекара Таргарієна.

Режисером трьох із шести епізодів першого сезону стане Сара Адіна Сміт (“Уроки хімії”, “Ханна”). Решту зніматиме виконавчий продюсер Оуен Харріс.

У сюжеті розкриють події за 100 років до подій “Гри престолів” та за 100 років після подій “Дому Дракона”. У серіалі покажуть Данка і Егга під час їхньої подорожі до турніру.

Під час неї вони зустрінуть членів династії Таргарієнів, таких як принц Аеріон Таргарієн, принц Бейлор Таргарієн та принц Маекар Таргарієн, а також інших значущих персонажів, зокрема лицаря Лайонела Баратеона і ляльковода Танселла.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.