Українські гімнастки здобули вісім нагород на заключному етапі Гран-прі в Чехії

Джерело: “Суспільне. Спорт”

Збірна України з художньої гімнастики здобула вісім нагород на фінальному етапі Гран-прі у 2024 році, що проходив у місті Брно, Чехія.

На етапі у Брно Україну представили Вікторія Онопрієнко, Таїсія Онофрійчук та Поліна Городнича. У перший день змагань українки вибороли нагороди у багатоборстві та кваліфікувались до фіналу в окремих видах.

Як зазначається, Онопрієнко до бронзової медалі у багатоборстві додала ще два “золота”, зокрема, у вправах з обручем та булавою. Також українка посіла третє місце у вправах з м’ячем.

Тоді як Онофрійчук здобула “срібло” в чотирьох видах художньої гімнастики. Єдиною дисципліною, де вона не здобула нагороду, став фінал із булавами.

Поліна Городнича ж залишилась без нагород. В особистому багатоборстві  гімнастка посіла дев’яте місце, а ось у фінали окремих дисциплін кваліфікуватись не змогла.

Гран-прі з художньої гімнастики (Брно, Чехія):

  • Особисте багатоборство: “срібло” — Таїсія Онофрійчук, “бронза” — Вікторія Онопрієнко;
  • Булави: “золото” — Вікторія Онопрієнко;
  • Обруч: “золото” — Вікторія Онопрієнко, “срібло” — Таїсія Онофрійчук;
  • М’яч: “срібло” — Таїсія Онофрійчук, “бронза” — Вікторія Онопрієнко;
  • Стрічка: “срібло” — Таїсія Онофрійчук.

Загалом за чотири етапи Гран-прі з художньої гімнастики українки здобули 22 медалі.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.