У британській розвідці вказали на ще один факт ймовірного відсторонення російського генерала Суровікіна

Джерело: Twitter міноборони Великої Британії

У британській розвідці вказали на ще один факт ймовірного відсторонення головнокомандувача ВКС РФ генерала Сергія Суровікіна після заколоту Євгена Пригожина у Росії 24 червня.

Фахівці зауважили, що 10 липня начальник Генштабу РФ генерал Валерій Герасимов вперше виступив на телебаченні після невдалого заколоту Пригожина.

Під час виступу він спілкувався через відеозв’язок з начальником штабу ВКС РФ генерал-полковником Віктором Афзаловим. У розвідці додали, що Афзалов обіймає свою посаду понад 4 роки, проте це, мабуть, його перша публічна поява з Герасимовим.

Фахівці додали, що Афзалов є заступником Суровікіна. Той факт, що Кремль намагається популяризувати Афзалова на тлі зникнення Суровікіна додатково свідчить про те, що Суровікіна, імовірно, відсторонили після заколоту.

ДОВІДКА: про затримання Суровікіна першим 29 червня повідомило The Moscow Times з посиланням на свої джерела.

Згодом офіційні особи США, посилаючись на перші звіти розвідки, повідомили, що російська влада, схоже, затримала високопоставленого генерала Сергія Суровікіна за підозрою в тому, що він брав участь або знав про планування невдалого заколоту ПВК “Вагнер”.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

Норвегія стала першою країною у світі, де кількість електрокарів перевищила кількість бензинових автомобілів. Прогнозується, що до 2026 року електричних авто у країні також стане більше, ніж дизельних.

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.