Замбія приєдналася до підсумкового комюніке Глобального саміту миру

Джерело: Володимир Зеленський у соцмережі Х (Twitter)

Замбія долучилася до підсумкового комюніке Глобального саміту миру, який відбувся вихідних у Швейцарії. Президент Володимир Зеленський висловив подяку Замбії за підтримку і прагнення до миру.

Глава держави наголосив на зростанні “підтримки Саміту миру та його підсумкового комюніке на всіх континентах”, зокрема в Африці.

“Цінуємо, що Замбія, разом з іншими африканськими країнами, займає чітку позицію на підтримку Статуту ООН, миру та прогресу. Формула миру – це інклюзивний формат, який дає змогу кожній країні висловитися і зробити свій внесок у досягнення спільних цілей”, – зауважив президент.

Зеленський закликав усі миролюбні держави приєднатися до комюніке та реалізації “формули миру”.

Протягом дня, 27 вересня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 95 вибухів. 

Китай і Бразилія в п’ятницю, 27 вересня, продовжили зусилля щодо свого плану припинення війни Росії в Україні, попри те, що Президент України Володимир Зеленський відхилив цю ініціативу як таку, що відповідає інтересам РФ.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

З тимчасово окупованих територій вдалось повернути дев’ять дітей та 20-річного хлопця з братом.

Наступного року НАТО створить нове сухопутне командування поблизу кордону з Росією у Фінляндії, якому буде доручено керувати операціями сухопутних сил альянсу в Північній Європі в разі війни.