У Франції допустили скорочення військової допомоги Україні: за яких умов — прем’єр

Джерело: BFM TV

У Франції не виключили зменшення обсягів військової допомоги Україні. Прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь сказав, що такий сценарій реалістичний за умов перемоги на парламентських виборах ультраправих.

“Для ультраправих наступний крок абсолютно зрозумілий: це буде блокування Європейського союзу. Це вже ясно. Жордан Барделла (глава ультраправих, – ред.) пропонує фінансувати свої неспроможні обіцянки, зокрема, коштом скорочення нашого внеску в Європу”, — заявив він.

Їхня перемога може стати початком для Frexit — гіпотетичний вихід Франції з ЄС. Термін схожий на Brexit, який означав вихід Великої Британії з ЄС.

“Наступний крок після цього, якщо “Національне об’єднання” ухвалить його, це буде кінець значної частини підтримки України”, — наголосив він.

Напередодні Жордан Барделл заявляв, що якщо він стане прем’єром — Україна більше не отримуватиме далекобійні ракети.

“У випадку з Жорданом Барделлою, Україна більше не зможе здійснювати деякі оборонні дії, які вона проводить сьогодні проти Росії. З “Національним об’єднанням” уже наступного дня виникне ризик підпорядкування Росії, що посилить її маніпуляції, втручання і дестабілізацію”, — додав він.

В Генштабі повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 в суботу, 29 червня. На цей час вже відбулося 117 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.

Станом на 21:20 кількість постраждалих внаслідок ворожого удару по Вільнянську Запорізької області збільшилася до 23. 

Оксана Грицюк, дружина загиблого в російському полоні Олександра, розповіла як окупанти катували та знущались з її чоловіка.

Внаслідок російського удару по центру міста Вільнянськ Запорізької області кількість постраждалих збільшилась до 25, серед них діти.

Станом на 19:00 в суботу, 29 червня, противник продовжує атакувати на кількох напрямках, найактивніше –  на Покровському і Харківському. Наразі загальна кількість ворожих атак по всій лінії фронту зросла до 90.