Литовський оператор надав Україні енергообладнання на суму понад 4 мільйони євро

Джерело: LRT

Україна отримає від литовського оператора системи передачі електроенергії Litgrid енергообладнання на суму понад 4 мільйони євро. Воно охоплює автотрансформатори та інше обладнання.

“У межах підготовки до синхронізації з континентальною європейською мережею та модернізації ліній електропередач і трансформаторних підстанцій нашої країни ми демонтуємо різні підстанції, лінійне обладнання та матеріали, які більше не використовуються на об’єктах Litgrid, але перебувають у хорошому стані”, – пояснив гендиректор компанії Рокас Масюліс.

Литовська та українська енергосистеми використовують однакову напругу. Вона відрізняється від напруги, що використовується в багатьох європейських країнах.

У зв’язку з цим трансформатори та інше підстанційне обладнання від Litgrid будуть підходити для української системи передачі електроенергії.

Протягом дня, 29 червня, російські війська здійснили 14 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 94 вибухи.

В Генштабі повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 в суботу, 29 червня. На цей час вже відбулося 117 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.

Станом на 21:20 кількість постраждалих внаслідок ворожого удару по Вільнянську Запорізької області збільшилася до 23. 

Оксана Грицюк, дружина загиблого в російському полоні Олександра, розповіла як окупанти катували та знущались з її чоловіка.

Внаслідок російського удару по центру міста Вільнянськ Запорізької області кількість постраждалих збільшилась до 25, серед них діти.