Фронт на Харківщині стабілізовано, але ворог відновлює свої підрозділи, – комбат Федоренко

Джерело:Еспресо

Ситуація на Харківщині повністю стабілізована, Сили оборони активно вибивають противника з їхніх позицій. Про це розповів командир Батальйону ударних БпАК “Ахіллес” Юрій Федоренко в ефірі телеканалу Еспресо.

“Ситуація на Харківщині повною мірою стабілізована. Сили оборони проводять заходи з вибиття противника із займаних позицій. Втім може скластись ілюзорне враження, що коли ми говоримо про стабілізацію ситуації, то не варто допомагати угрупованню військ Сил оборони, яке діє на Харківщині. Люди мають розуміти, що під час вибиття противника видатки на цю роботу в боєприпасах та БПЛА зростають. Оскільки для того, щоб вибити противника з нашої території, ми маємо проводити інтенсивні дії”, – пояснив Федоренко.

Військовослужбовець зазначив, що противник постійно відновлює свої підрозділи на Харківщині.

“Внаслідок спільної роботи ми можемо подолати ворога. Зокрема, держави та ваших донатів. Оскільки, попри суцільні втрати в живій силі та техніці, противник має можливості їх відновлювати. Втім, всьому свій час. Я вірю в успіх й те, що нам вдасться вибити противника з Харківської області”, – додав він.

В Україні триває 858-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 542 тисячі осіб.

Українські захисники відновили втрачені позиції поблизу Кремінної Луганської області.

Протягом дня, 29 червня, російські війська здійснили 14 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 94 вибухи.

В Генштабі повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 в суботу, 29 червня. На цей час вже відбулося 117 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.

Станом на 21:20 кількість постраждалих внаслідок ворожого удару по Вільнянську Запорізької області збільшилася до 23.