Поліція Києва підтвердила участь свого співробітника в конфлікті з Тищенком – «Суспільне»

Джерело: “Суспільне”

В поліції Києва підтвердили, що їхній співробітник був учасником конфлікту між народним депутатом Миколою Тищенком, невідомими особами у формі та балаклавах і колишнім військовослужбовцем спецпідрозділу ГУР МОУ “KRAKEN”.

Заступниця начальника відділу комунікацій ГУ Нацполіції Києва Анна Страшок повідомила “Суспільному”, що чоловік у жилетці з надписом “Поліція” на відео є співробітником столичної поліції, який перебував в Дніпрі у відрядженні, де брав участь у проведенні слідчих дій.

“По їх завершенню правоохоронець вийшов з приміщення на вулицю, став свідком конфліктних ситуацій між громадянами. Надалі до нього звернувся чоловік щодо скоєння злочину відносно його знайомої, у якої відібрали телефон. Співробітник поліції втрутився в інцидент”, — сказала вона.

Страшок додала, що для встановлення правомірності дій поліціянта призначили службове розслідування. За її словами, правоохоронці не мали жодного стосунку до активістів та публічних осіб, які були учасниками інциденту.

Нагадаємо, що в поліції Дніпропетровщини заявили, що місцеві правоохоронці не співпрацювали з Тищенко і не брали участь в проведенні обшуків.

  • 20 червня у Дніпрі стався конфлікт між народним депутатом Миколою Тищенком, невідомими особами у формі та балаклавах і колишнім військовослужбовцем спецпідрозділу ГУР МОУ “KRAKEN”. Реакція соцмереж.
  • 21 червня нардеп Микола Тищенко прокоментував ситуацію і заявив, що “усіх, хто сидить на підкормі у шахраїв, одразу видно”.
  • Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, який є кумом нардепу, також прокоментував конфлікт.

Внаслідок російського ракетного удару по Вільнянську Запорізької області кількість постраждалих зросла до 38 осіб, повідомив Офіс генерального прокурора 30 червня.

У НАТО підозрюють, що Росія може  мінувати критично важливу підводну інфраструктуру Європейського Союзу у Північному морі, повідомляє The Times.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Росія захопила в полон та незаконно утримує понад 14 тисяч цивільних громадян України, і робота щодо їхнього повернення є найскладнішою.

Американський репер Каньє Вест прибув до Москви і зупинився у центрі російської столиці, стверджує російська продюсерка Яна Рудковська.

За гроші зібрані в турі Сполученими Штатами Америки команда Ірини Федишин придбала понад 50 автомобілів для українських захисників.