Проведення Олімпійських ігор може бути «неможливим» через сильну спеку, – спортсмени

Джерело: Sky News

Спортсмени та кліматологи попереджають, що сильна спека може зробити “неможливим” проведення Олімпійських ігор в Парижі влітку.

У співпраці з вченими та теплофізіологами з Університету Портсмута група олімпійців заявили, що підвищення температури може призвести до того, що спортсмени втратять свідомість під час змагань, або, в гіршому випадку, загинуть.

У доповіді під назвою “Вогняні кільця: ризики спеки на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року” закликають організаторів Ігор та інші спортивні організації вжити певних заходів щодо зміни клімату.

Одна з рекомендацій полягає в тому, щоб змінити розклад змагань таким чином, щоб вони проводилися в прохолодніші місяці або прохолодніший час доби.

У звіті дослідники клімату проаналізували різницю температур з 1924 року, коли Париж востаннє приймав Олімпійські ігри, до цього року.

Вони виявили, що зараз в середньому на 3,1°C спекотніше з липня по серпень.

Інші рекомендації зі звіту включають:

  • заклик до спортивних органів влади запровадити кращі плани регідратації та охолодження для спортсменів;
  • розширення можливостей спортсменів говорити про зміну клімату;
  • посилення співпраці між спортивними організаціями та спортсменами в кампаніях з підвищення обізнаності про клімат;
  • переоцінка спонсорства викопного палива в спорті.

Представник Міжнародного олімпійського комітету (МОК) сказав, що організація запланувала заходи, щоб уникнути спеки, і розробила набір інструментів, щоб захистити учасників від екстремальних температур.

У заяві МОК додають, що температура в місцях проведення змагань буде ретельно контролюватися і що “забезпечення спортсменам і глядачам найкращих і найбезпечніших умов є пріоритетом для МОК і всього Олімпійського руху”.

Американський репер Каньє Вест прибув до Москви і зупинився у центрі російської столиці, стверджує російська продюсерка Яна Рудковська.

За гроші зібрані в турі Сполученими Штатами Америки команда Ірини Федишин придбала понад 50 автомобілів для українських захисників.

Українська військова промисловість запустила серійне виробництво безпілотників-камікадзе, які можуть вражати цілі на відстані понад 1000 кілометрів. Про це повідомив Герман Сметанін, генеральний директор Укроборонпрому.

Новий портрет короля Чарльза III у військовій формі оприлюднили з нагоди Дня збройних сил Великої Британії, який країна цього року відзначала 29 червня.

Парламентська асамблея ОБСЄ 29 червня ухвалила резолюцію, визнавши дії Росії геноцидом українського народу.