ЗС РФ концентрують зусилля на Покровському напрямку — Генштаб

Джерело: зведення Генштабу станом на 13:00

Станом на 23 червня Росія зосередила свої зусилля на Покровському напрямку, де відбулася майже половина від загальної кількості бойових зіткнень.

З початку доби російські війська нарощують темпи наступальних та штурмових дій. Ворог намагається вклинитися в оборону ЗСУ та вибити українські підрозділи із зайнятих позицій.

ЗСУ дають відсіч окупантам, знищуючи їхню живу силу та техніку. Загальна кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 71.

ЗС РФ проявляють найбільшу активність на Покровському напрямку, де відбулося майже половина від усіх бойових зіткнень. З початку доби російські військові здійснили 31 атаку на позиції українських військових, зосереджуючи свої зусилля в районах Новоолександрівки, Сокола та Карлівки. Ще ворог прагне покращити своє тактичне положення біля шести інших населених пунктів. Українські військові відбили 13 ворожих атак, ще 18 боїв тривають.

На Харківському напрямку противник здійснив чотири атаки в районі Вовчанська. Два ворожих штурми було відбито, ще два тривають.

Російська авіація виявляє високу активність. Вже ворог здійснив 29 бомбардувань з боку Бєлгорода по позиціях українських військ та населених пунктах Глибоке, Вовчанськ, Вовчанські Хутори та Липці. Зокрема, у район Липців було скинуто 23 керовані авіабомби.

На Куп’янському напрямку тривають чотири боєзіткнення поблизу Стельмахівки та Берестового. Дві атаки російських військ у районах Піщаного і Синьківки було відбито. Ворог завдав удару некерованими авіаракетами неподалік Табаївки.

На Лиманському напрямку противник провів п’ять спроб просунутись вперед поблизу Копанок, Макіївки та в Серебрянському лісі. Бої тривають у двох локаціях.

На Торецькому напрямку російські війська не полишають спроб витіснити українських оборонців із займаних позицій у бік Торецька та Нью-Йорка. Триває три боєзіткнення, а окупанти підтримують свої дії авіаційними ударами, скинувши три авіабомби.

Згідно з новими польськими освітніми правилами, від 1 вересня українські учні, які знайшли прихисток у Польщі, зобовʼязані вчитись у польській школі.

Окупанти в суботу, 28 вересня, завдали авіаудару по Слатиному Харківської області. Загинули троє людей, ще щонайменше троє поранених.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.

28 вересня ворожі війська обстріляли магазин у Покровському районі Донецької області, внаслідок чого загинули двоє людей, а один був поранений.