Стрілянина у Дагестані: вбиті восьмеро поліціянтів і шестеро нападників

Джерело: Astra

У результаті терористичної атаки в російській республіці Дагестан загинули 10 осіб, вісім із них – поліціянти. Також ймовірно вбиті шестеро нападників.

Зокрема серед убитих російських силовиків – начальник відділу поліції міста Дагестанські Вогні. Кількість постраждалих збільшилася до 34 осіб, з них – 27 силовиків.

У столиці регіону Махачкалі вбиті четверо нападників, у Дербенті, ймовірно, двоє. Щонайменше двох затримано.

За даними джерел у правоохоронних органах, кілька нападників значилися в базах даних МВС як такі, що мають зв’язки у ваххабітських колах. Усі вони жителі республіки.

Також затримали голову Сергокалінського району Дагестану Магомеда Омарова. Як пишуть ЗМІ, серед учасників нападу були його сини, Аділь і Осман.

Baza зазначає, виїзди з Махачкали перекриті. На в’їзд в місто – великі черги, через перевірки машин. Вулиці патрулюються, в тому числі кінними патрулями.

Інформація, що у православному храмі в Кіровському районі Махачкали тримають 40 заручників, не підтвердилася.

Нагадаємо, 23 червня невідомі обстріляли православну церкву, а також синагогу й наряд поліції у Дагестані.

  • Загроза бойовиків з “Ісламської держави”, проти якої раніше воювала армія США, нікуди не зникла. ЗМІ пишуть, що прихід Дональда Трампа до влади може лише загострити ситуацію.
  • Фахівці ISW вважають, що заяви російської влади про нібито причетність України до атаки на ТЦ Crocus City Hall у Підмосков’ї загрожують громадянам РФ.
  • ФСБ Росії повідомила в п’ятницю, 3 травня, що її офіцери вбили чоловіка, якого нібито завербувала Україна, й він планував напад із вибухівкою на паливний термінал в Ленінградській області РФ.

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з Дональдом Трампом заявив в інтерв’ю Fox News, що колишній президент підтримуватиме Україну.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Букви підготували підбірку різноманітних фільмів, які вийдуть на екрани вже в жовтні.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Міністерство юстиції США відкрило кримінальні звинувачення проти трьох іранських оперативників, підозрюваних у зламі президентської кампанії Дональда Трампа та поширенні викраденої інформації в ЗМІ.