Сонячно та переважно сухо: якою буде погода в Україні протягом тижня

Джерело: Наталка Діденко/Telegram

Синоптикиня Наталка Діденко повідомила, що впродовж тижня в Україні збережеться суха та сонячна погода, місцями – короткочасні дощі.

За її словами, у вівторок, 25 червня, буде переважати підвищений атмосферний тиск, зона великого потужного антициклону Bie, з центром над Балтикою. Тому, як зазначила синоптикиня, сильних опадів не варто очікувати.

“Хіба що хвости східних атмосферних фронтів зумовлять локальні грозові дощі на півночі, у центрі та на сході України”, – йдеться в повідомленні.

Фото: Діденко

На заході та півдні 25 червня очікується сонячна погода. Тоді як на сході – сильний північний вітер, ймовірно до штормових поривів.

Температура повітря завтра у більшості областей очікується протягом дня +23 – 29 градусів, у південній частині та на Закарпатті до +30 градусів. У Києві вівторок буде теплим, без спеки, до +25 градусів. Вдень без істотних опадів.

Як зауважила Діденко, тиждень в Україні передбачається переважно сухим, сонячним, місцями – дощ з грозами. Температура повітря становитиме у денні години +27 – 32 градуси.

“Погода, як бачите, майже ідеальна, без потреби у кондиціонерах, обігрівачах, світловий день довгий. Ще один літній тиждень, із сонцем, світлом та теплом, попереду”, – написала вона.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.

В суботу, 28 вересня, на заводі Tata Electronics на півдні Індії, який виробляє компоненти для iPhone, спалахнула пожежа. Щонайменше десять людей отримали медичну допомогу, двох госпіталізували.

Згідно з новими польськими освітніми правилами, від 1 вересня українські учні, які знайшли прихисток у Польщі, зобовʼязані вчитись у польській школі.

В Лондоні відкрили перший світі бар та тему 007 для шанувальників Джеймса Бонда.