«Невдале висловлювання»: Клопотенко пояснив бажання «вкрасти дівчину і посадити у клітку»

Джерело: Євген Клопотенко/X

Український шеф-кухар Євген Клопотенко прокоментував свої нещодавні висловлювання стосовно “мрії викрасти дівчину та посадити її у клітку, аби спостерігати”. Він пояснив, що часом може не усвідомлювати як його словами сприймуть інші, одначе, запевнив, що дотримується визначених правил поведінки. Також закликав не замовчувати прояви домашнього насильства.

Я фанатик своєї справи і завжди говорю про неї з пристрастю. Часом можу відлітати і не подумати, як мої слова можуть сприйняти інші і як це в принципі може звучати. А може звучати криво. Проте моя усвідомленість залишається на місці, — зазначив Клопотенко.

Він запевнив, що розуміє “жахливу статистику домашнього насилля” щодо жінок в країні, водночас “одне невдале висловлювання про фантазії цього не змінить”. Клопетенко нагадав, що кількість випадків домашнього насилля в Україні у 2024 році збільшилася на 36% проти минулого року.

І закликав не замовчувати проблему страждань мільйонів українських дівчат та жінок від домашнього насильства. Нагадавши, де можна отримати безплатну допомогу: 102 – поліція; 0 800 500 335, 116 123 – національна гаряча лінія з запобігання домашнього насильства.

Зауважимо, Євген Клопотенко в інтерв’ю “Факти ICTV” від 14 червня заявив, що має певні психопатичні нахили і справді мріє тримати дівчину у клітці.

Годував її, дивився б, як вона поводиться — це мрія. Просто це соціально-неприпустимо, я не буду цього робити, — повідомив шеф-кухар.

Варто додати, що у 2023 році зареєстровано понад 291 тис. фактів домашнього насильства, що на 20% більше, ніж попереднього року.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Міністерство юстиції США відкрило кримінальні звинувачення проти трьох іранських оперативників, підозрюваних у зламі президентської кампанії Дональда Трампа та поширенні викраденої інформації в ЗМІ.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Служба безпеки України затримала на хабарі директора з контрольно-ревізійної роботи АТ “Енергоатому”.