За добу росіяни здійснили 27 обстрілів населених пунктів Донеччини: дев’ять постраждалих

Джерело: голова Донецької ОДА Вадим Філашкін

Станом на ранок четверга, 27 червня, всього за добу армія РФ 27 разів обстріляли населені пункти Донецької області. Відомо, що одна людина загинула та ще вісім – зазнали поранень.

Покровський район: у Курахівській громаді пошкоджено приватний будинок у Кураховому і будівлі підприємства у Вовченці. У Горлівці зруйновано господарчу споруду. 

Краматорський район: у Торському Лиманської громади пошкоджено будинок. Під вогнем околиці Костянтинівської громади.

Бахмутський район: у Торецьку загинула людина, а ще семеро – поранені. Пошкоджено шість будинків і два інфраструктурні об’єкти. Також у Нью-Йорку поранено людину, пошкоджено будинок. У Часовоярській громаді пошкоджені п’ять приватних будинків і багатоповерхівка.

З лінії фронту евакуйовано 230 людей, у тому числі 28 дітей.

4 липня в Україні щорічно відзначається День Національної поліції згідно з указом Президента України від 4 квітня 2018 року.

Італійська оборонна група Leonardo і німецький концерн Rheinmetall домовилися створити спільне підприємство для виробництва танків та інших систем наземної оборони.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.

Засновник ГО “Експертний корпус”, начальник відділу Українського інституту національної пам’яті, а нині командир роти 206 батальйону 241-ї бригади ТрО Роман Кулик закликав командування об’єктивно оцінити можливості війська та дослухатися до військових. Військовослужбовець повідомив про втрати у своїй роті через надскладні, як він наголосив, “фантастичні” задачі.