На прифронтових територіях України можуть скасувати відключення світла

Джерело: Hromadske

На українських прифронтових територіях можуть скасувати відключення електроенергії. Конкретні райони планують визначити найближчими днями, сказав голова “Укренерго” Володимир Кудрицький.

“Кабінет міністрів працює над можливістю зміни методики застосування відключень для частини прифронтових територій, де й так важка гуманітарна ситуація та є реальна загроза життю через обстріли”, – сказав він.

За його словами, планується визначити зону, близьку до лінії фронту, де відключення електроенергії більше не застосовуватимуть. Рішення спрямоване на поліпшення гуманітарної ситуації в регіонах, що постраждали від конфлікту.

“Очікуємо, що найближчими днями будуть визначені конкретні райони, які вже не відключатимуть”, – додав Кудрицький.

Український ведучий та актор “Кварталу 95” Руслан Ханумак під час війни виїхав з України до США.

Заслухали доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо ситуації на фронті.

4 липня російська армія атакувала ракетами цивільну припортову інфраструктуру на Одещині. Внаслідок цього одна людина загинула, а семеро отримали поранення.

У Ворохті на Івано-Франківщині місцеві жителі протестували проти блокпоста, де ТЦК перевіряє документи військовозобов’язаних. Вони кажуть, що через блокпост туристи бояться їхати на курорт.

Під час візиту до Кремля Орбана супроводжуватиме глава МЗС країни Петер Сіярто, котрого вважають особливо прихильним до РФ.