Рогозін розповів, що нібито спалював книги на тимчасово окупованих територіях

Джерело: Дмитро Смирнов /Telegram, YouTube, дослідницький центр “Сова”

“Сенатор” окупованої Росією частини Запорізької області Дмитро Рогозін зізнався, що спалював книги, перебуваючи в цьому українському регіоні.

Про це Рогозін повідомив пропагандисту Дмитру Смирнову.

За словами російського політика, він нібито знайшов в українських бібліотеках автобіографію нацистського диктатора Адольфа Гітлера та інші книги про нього. Крім того, Рогозін стверджує, що виявив “історію всього цього українського націоналізму у таких гарних картинках”.

“Я прямо сам згріб це все в мішок, облив бензином та підпалив”, – розповів Дмитро Рогозін.
Він визнав, що це “негарно з його боку” і що так робили самі нацисти.

“- Пам’ятаєте, як за Гітлера фашисти почали спалювати книги на багаттях?
– Звичайно. Чудовий такий епізод” – говорять учасники ролика.


Цікаво, що російський політик сам заснував ультраправу партію “Родина” і був спійманий на використанні нацистського привітання на праворадикальному мітингу.

 

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.