У застосунку «Дія» зʼявиться особистий кабінет пацієнта

Джерело: пресслужба Міністерства охорони здоров’я України

Кабмін затвердив зміни у функціонуванні електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) й тепер у застосунку “Дія” впроваджується особистий кабінет пацієнта.

Відтак українці матимуть доступ до власних персональних даних, які зберігаються у центральній базі даних ЕСОЗ, вхід до якої потрібно здійснити із застосуванням власного електронного підпису.

У застосунку відображатимуться медичні дані та користувач зможе:

  • зареєструватися як пацієнт у центральній базі даних Електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ);
  • самостійно подавати декларації про вибір лікаря – сімейного лікаря, терапевта чи педіатра;
  • переглядати раніше подані декларації або розірвати декларацію з лікарем;
  • змінювати свої персональні дані, які є у центральній базі даних ЕСОЗ.

Наразі це лише перший етап впровадження особистого кабінету пацієнта. В міністерстві додали, що у майбутньому додаватимуть нові можливості та електронні сервіси, завдяки яким українці зможуть безперешкодно користуватися електронними послугами у сфері охорони здоров’я.

2 липня український письменник, музикант, а нині й військовослужбовець Сергій Жадан повідомив, що став почесним доктором філософії Українського вільного університету у Мюнхені.

2 липня король Нідерландів Віллем-Александр привів до присяги новий уряд країни більш ніж через сім місяців після виборів. Монарх прийняв членів оновленого Кабінету міністрів на чолі з безпартійним Діком Схофом у королівському палаці Нордейнд в Гаазі.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 2 липня. З початку доби відбулося 136 бойових зіткнень.

Втрата собаки чи кота може викликати особливо важкі емоції. У WP пояснили, що може допомогти впоратися з відчуттям емоційного спустошення.

Український прикордонник Вʼячеслав розповів про півтора року катувань, розстрілів та нелюдських умов утримання у російському полоні.