ДБР перевірить дії генерала Содоля під час наступу росіян на Харківщину – УП

Джерело: Українська правда

Державне бюро розслідувань перевірить дії генерал-лейтенанта Юрія Содоля під час командування обороною Харківського напрямку, а також інші факти, на які вказав начальник штабу бригади “Азов” Богдан Кротевич.

За інформацією “Української правди”, ДБР розглянуло заяву Кротевича щодо можливого перевищення повноважень і некомпетентного командування з боку Содоля.

На підставі заяви Богдана Кротевича додано матеріали до кримінальної справи щодо прориву російськими військами кордону в Харківській області, включаючи оцінку дій військового командування ОСУВ “Хортиця” під час оборонних операцій.

В бюро пообіцяли Кротевичу, що викладені ним обставини будуть перевірені. Проте, Кротевич у соцмережі Х написав, що “відповіддю ДБР не задоволений”.

“Далі вже робота адвокатів… Військових прошу не боятись давати свідчення ( в тому числі непублічні), ми не відступимося”, – зазначив Кротевич.

Видання The Washington Post отримало доступ до тексту заяви Богдана Кротевича, де зазначається про низку помилок, які Кротевич приписує Содолю, починаючи з оборони Маріуполя у 2022 році.

  • 24 червня 2024 року стало відомо, що президент України Володимир Зеленський розпорядився зняти з посади командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Його місце зайняв бригадний генерал Андрій Гнатов.

 

 

Станом на 16:00 в середу, 3 липня, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла, і складає понад 90. Українські захисники стримують натиск російських окупаційних військ та завдають ворогу значних втрат. 

За словами семи високопоставлених джерел у кампанії Байдена, Білому домі та Національному комітеті Демократичної партії, віцепрезидентка США Камала Гарріс є найкращою альтернативою для заміни президента США Джо Байдена, якщо він вирішить не продовжувати свою кампанію з переобрання.

В Україні прогнозують ймовірні послаблення відключення світла після 20-х чисел липня, сказав член наглядової ради НЕК “Укренерго” Юрій Бойко.

Україна веде переговори про постачання природного газу з Азербайджану до Європейського Союзу. Країна прагне зберегти свою роль транзитної країни та допомогти західним сусідам забезпечити енергетичну безпеку.

Співробітники Київської митниці виявили та вилучили опудало рідкісного яструба та частину черепа сайги, які намагалися незаконно вивезти до США.