ЗСУ просунулись у Вовчанську. Вдалось повернути втрачені позиції, – ISW

Джерело:Інститут вивчення війни

Українські сили відновили контроль над деякими позиціями на півночі Харківської області, просунувшись у центральній частині Вовчанська. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики послалися на заяву командира українського безпілотного батальйону, що діє на Харківському напрямку. Він повідомив, що ситуація на півночі Харківської області стабілізувалася. З 12 червня російські війська не досягли значного прогресу.

Він також вказав, що РФ використовує як непідготовлені підрозділи, так і регулярні війська. Окупанти швидко компенсують свої втрати в цьому районі.

Крім цього, підрозділи російського інженерного батальйону “Фенікс” намагалися дистанційно замінувати райони на півночі Харківської області.

Аналітики прокоментували також інформацію про можливі втрати практично всієї 83-ї повітряно-десантної бригади російських військ на Харківському. ISW не має доказів і вважає ці звіти перебільшеними.

За даними аналітиків, ця бригада, ймовірно, зазнала значних втрат на Харківщині. Це зробило її небоєздатною, але навряд чи призвело до повного її знищення.

  • Від початку доби ворог продовжує спроби наступу на фронті. Станом на 10:00 29 червня, особливо активним противник залишається на Покровському напрямку.

У міністерстві оборони України в середу, 3 липня, повідомили, що США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму понад 2,3 мільярда доларів.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 2 липня. З початку доби відбулося 136 бойових зіткнень.

В Україні активно створюють і використовують новітню зброю. Завдяки прагненню перехитрити ворога і великим інвестиціям, Україна стає центром для розробки автономних дронів та іншого озброєння.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що припинення вогню могло б прискорити переговори з Росією.

1 липня президент Володимир Зеленський повідомив про відновлення контакту на найвищому рівні між Україною та Гамбією після понад 20-річної паузи.