В Естонії обрали наступника Каї Каллас. Вона замінить Жозепа Борреля в ЄС

Джерело: ERR

Провідна урядова партія Естонії, Партія реформ, визначила свого кандидата на посаду прем’єр-міністра. Він має замінити Каю Каллас, яка готується стати наступною керівницею дипломатії Європейського Союзу.

Керівництво естонської Партії реформ ухвалило одноголосне рішення висунути міністра з питань клімату Крістена Міхала як кандидата на посаду прем’єр-міністра Естонії на засіданні 29 червня.

Джерело: Raigo Pajula/presidendi kantselei

Міхал подякував партії за надану довіру і пообіцяв гідно нести відповідальність. Він підкреслив, що основним його пріоритетом є забезпечення безпеки для всієї Естонії.

“Жителі Естонії мають бути впевнені, що наш дім і країна захищені, і що держава добре управляється. Під час перегляду коаліційного договору безумовними пріоритетами стануть держоборона, зміцнення конкурентоспроможності економіки та подальше упорядкування державних фінансів”, – заявив Міхал.

Нинішня пані прем’єр-міністр Естонії та лідерка Партії реформ Кая Каллас має намір продовжити кар’єру в Європі. Європейська рада 27 червня затвердила її кандидатуру на посаду голови зовнішньополітичної служби ЄС. Остаточне рішення має ухвалити Європейський парламент.

  • Пані посол Естонії в Україні підтвердила, що її країна готова обговорювати питання відправлення своїх військ до України, оскільки для Таллінна це не “червона лінія”.
  • 11 червня глава Міноборони Естонії Ханно Певкур повідомив про передачу українському війську зенітно-ракетних комплексів Mistral.
  • Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас закликала партнерів по НАТО дозволити своїм військовим інструкторам розгортати тренувальні місії українських оборонців безпосередньо на території України.

У селі Стецівка Звенигородського району Черкаської області надзвичайники врятували п’ять цуценят під час ліквідації пожежі.

З 18 травня, коли розпочав роботу застосунок Резерв+, його послугами скористалися вже 2 мільйони громадян. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

В одному із розважальних центрів Житомира 9-річна дівчинка травмувалася під час гри на батуті. Лікарі діагностували у дитини компресійні переломи.

В Японії з’явилася нова тенденція, коли молоді жінки відмовляються від традиційних шлюбних церемоній на користь “сольних весіль”, де вони “одружуються” самі з собою.

До кінцевого терміну 2 липня понад 200 центристських і лівих кандидатів вибули з другого туру парламентських виборів у Франції. Чи завадить цей тактичний крок ультраправому Національному об’єднанню отримати владу 7 липня.