Прем’єр Угорщини Орбан приїде до Києва — ЗМІ

Джерело: The Guardian та Financial Times

2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибуде до Києва. У межах візиту він проведе зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Як стверджують The Guardian та Financial Times, офіційних заяв про візит поки немає від жодної зі сторін.

Якщо він дійсно приїде до України це стане першим візитом з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Крім того, візит відбудеться у період головування Угорщини в Європейському Союзі.

ЗМІ додали, що Орбан бачився з Зеленським та іншими високопосадовцями після саміту ЄС у Брюсселі 27 червня.

Один з інсайдерів у Будапешті зазначив, що плани поїздки були узгоджені після тривалих переговорів щодо прав угорськомовної меншини на заході України, біля кордону з Угорщиною.

“Передумовою зустрічі було розв’язати питання громадянства. За останні тижні домовленості — досягнуті. Вони зможуть оголосити про це як про успіх”, – сказав він.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Станом на 6 липня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, ліквідовуючи особовий склад армії РФ та знищуючи техніку противника.

Активізація бойових зіткнень у кінці червня пов’язана з початком боїв за Торецьк та Нью-Йорк.

Донька звільненої з російського полону мистецтвознавиці Олени Пех з Донеччини поділилася емоціями після першої за шість років зустрічі з мамою.