Якщо Ізраїль нападе на Ліван, то Іран підтримає Хезболлу «всіма засобами» — речник МЗС

Джерело: Financial Times.

В Ірані заявили, що підтримають ліванське угруповання Хезболла, якщо Ізраїль почне масштабний наступ проти Лівану. Речник із закордонних справ аятоли Ірану Алі Хаменеї Камаль Харразі наголосив, що Тегеран підтримає групу всіма можливими засобами.

За його словами, Іран не зацікавлений у регіональній війні, яку може спричинити ізраїльська атака. Речник закликав Сполучені Штати чинити тиск на Ізраїль для запобігання подальшої ескалації, оскільки “розширення війни не в інтересах ні Ірану, ні Сполучених Штатів”.

На запитання про військову підтримку Хезболли у разі повномасштабного конфлікту, Харразі відповів, що Іран підтримуватиме “весь ліванський народ, арабські країни і члени осі опору проти Ізраїлю”.

“Існує ймовірність поширення війни на весь регіон, в неї будуть втягнуті всі країни, включно з Іраном. У такій ситуації нам доведеться зіткнутися із серйозними проблемами. У нас не буде іншого вибору, окрім як підтримувати Хезболлу всіма можливими засобами”, – підсумував він.

За даними синоптиків, у неділю, 7 липня, в низці областей України очікується спекотна та суха погода.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

6 липня збірна Нідерландів у вирішальному поєдинку обіграла команду Туреччини, ставши четвертим півфіналістом чемпіонату Європи-2024, приєднавшись до Англії, Франції та Іспанії.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.