День народження святкує засновниця медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич

Джерело: Букви

Сьогодні, 2 липня, військовослужбовиці та засновниці волонтерського медичного батальйону “Госпітальєри” Яні Зінкевич виповнилось 29 років.

Зінкевич була начальницею Медичного управління та реабілітації бійців Української Добровольчої Армії під час війни на сході України. Під час активної фази АТО з 2014 року особисто витягла та врятувала понад 200 поранених українських солдатів.

Створила та керувала медичним батальйоном “Госпітальєри”, який вже врятував понад 2500 поранених українських воїнів та цивільних.

У 2019 році Зінкевич обрали народною депутаткою від партії “Європейська солідарність”. Згодом вона очолила новостворену комісію з питань ветеранів у ВР та була секретаркою комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Минулого року Яна Зінкевич увійшла до щорічного рейтингу Time 100 Next, що визначає осіб, котрі “формують майбутнє і визначають наступне покоління лідерів”

Нагороджена орденами “За заслуги” ІІІ ст., “За спасіння життя”, орденом “Народний Герой України” та пам’ятним знаком “За воїнську доблесть”.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.